Ingredience máslo
Máslo je mléčný výrobek.Vzhledem ke složení je máslo vhodné zejména pro studenou kuchyni.
Bavorské vdolečky
Klasické výborné koblížky, jak je znáte plněné povidly a s tvarohem, nezpomenutelná sladká pochoutka
Kuřecí soté s hlívou ústřičnou
Vůbec se nebojte použít houby na víc způsobů než jen smaženice. Houby jsou zdravé, tenhle rychlý recept je s hlívou.
Koprová omáčka
Příprava koprové omáčky, následně možno doplnit klasicky vejcem nebo hovězím masem
Fusilli al pomodoro
Fusilli al pomodoro - těstoviny s rajčaty
Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule
Držte si chuťové buňky, tohle je fakt mazec - krkovička doplněná marmeládou z červené cibule a třeba s bramborem, paráda.
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Upravit krůtí maso se sýrovou omáčkou, no proč ne. Použijeme čedar, jako přílohu třeba pečené brambory.
Cibulová polévka
Klasická cibulačka, plná vitamínů a chuti. Zahřeje a snadno a levně se připraví za pár minut.
Kuřecí supreme
Kuřecí steak s kostí a kůží připravený na pánvi a dopékaný v troubě.
Kuře na paprice se špeclemi
Jak udělat skutečně dobré kuře na paprice? Rozhodně může být lepší, než čekáte, třeba se špeclemi nebo těstovinami.
Piškotový dort s pařížským krémem
Výborný dort s kakaem a bílou čokoládou navrch, parádní kombinace chutí s pařížským krémem. Ideální ke kávě.
Dýňový krém
Uvařit dobrou dýňovou polévku není žádný div, zkuste podle tohoto receptu z oblbené dýně hokkaidó
Pečené kuře se silnou šťávou z pečených kostí
Pár vychytaných rad jak udělat opravdu dobrou šťávu z kuřete a krásně vypečená stehna.
Masové koule plněné nádivkou
Masové koule plněné nádivkou z vajec a zeleniny
Rajská omáčka
Rajčatová omáčka z protlaku, vařená z vývaru nebo vody, zahuštěná jíškou, dochucená novým kořením a bobkovým listem
Houbová omáčka - připravená z jíšky
Smetanová omáčka s houbami, doporučuji s vepřovým masem a jako přílohu kynutý houskový knedlík
Koprovka, koprová omáčka
Krémová omáčka s voňavým koprem, výborná s vařeným hovězím masem a knedlí, nebo třeba jen s natvrdo uvařenými vajíčky a brambory
Bramborové knedlíky s uzeným a špenátem
Bramborové knedlíky, plněné uzeným masem s dušeným špenátem
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně - moravská klasika, pokud si ji pamatujete jenom ze školy, tak si ji určitě udělejte takhle
Bramboračka
Polévka bramboračka ze sušených hub, sytá a bohatá na chutě