Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.
Pečený okáč s dýňovými hranolky
Okáč obecný - mořská ryba, upečeme si ho s dýňovými hranolky
Vepřová pečeně s mrkví dušená ve smetaně, s bramborem
Vepřová pečeně s mrkví - rychlý oběd z pár surovin, který vyborně chutná.
Fazolové lusky na kyselo
Fazolové lusky na kyselo - ve smetanové omáčce se sázeným vejcem neboli volským okem
Roštěná na houbách
Roštěná na houbách - dušený plátek hovězího s houbami
Kuřecí nudličky se zeleninou a rýží
Kuřecí nudličky se zeleninou a rýží - rychlé, levné a moc dobré
Řezance Avelopa s houbami
Těstoviny s houbami, šunkou a capari
Kuřecí kousky se zeleninovými hranolky
Hranolky nemusí být jen z brambor.
Cannelloni plněné pyré z máslové dýně, cukety a mrkve.
Lehké jídlo nejen pro vegetariány
Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Budete překvapeni příjemě silnou chutí této omáčky z nakládaného zeleného pepře
Sekaná
Sekaná z mletého vepřového masa
Karbanátky
Smažené řízky z mletého vepřového masa
Vepřové nudličky v nivové omáčce
Vepřové nudličky v nivové omáčce - rychlý, oblíbený pokrm, zejména u milovníků tohoto sýru
Dušená játra
Vepřová játra nakrájená na kousky, dušená na cibulce v zahuštěné omáčce
Smažená vepřová játra
Vepřová játra jako minutka, osmažená na tuku podávaná s bramborami nebo hranolky
Kuře po baskicku
Kuře dušené na rajčatech a paprice, okořeněné tymiánem a česnekem
Vepřová líčka na víně
stále populárnější druh masa, tentokrát s glazovanou zeleninou
Kuře na divoko
Kuřecí maso pečené s kořenovou zeleninou, kořením a červeným vínem
Králík s francouzskou omáčkou
Králík pečený s kořením podávaný s omáčkou, jejímiž hlavními přísadami jsou žloutky, česnek a citronová šťáva
Kuře ala kachna
pečené kuře trochu jinak, se zelím a bramborami opečenými na slanině
Šťavnatá krkovička s kořenovou zeleninou
Šťavnatá krkovička s kořenovou zeleninou - rýchlý oběd, který snadno připravíte, a úspěch je zaručen
Cous Cous
Cou Cous s kuřecím masem a zeleninou
Valašská kyselice
Valašská kyselice - legendární krajová specialita
Pikantní pečený králík
Králík pečený se slaninou, zeleninou a kořením