Ingredience bílé víno
Víno je alkoholický nápoj vznikající kvašením moštu z plodů vinné révy. Členění vína podle barvy je základní a jsou to barvy : bílá , růžová , červená.
Vína dle obsahu cukru : suché: nejvýše 4 g zbytkového cukru / litr ,polosuché: 4,1–12 g zbytkového cukru / litr ,polosladké: 12,1–45 g zbytkového cukru / litr , sladké: minimální obsah 45 g zbytkového cukru / litr.
Třídy vína : stolní , zemské , jakostní, s přívlastkem - pozdní sběr ,výběr z hroznů,výběr z bobulí, výběr z cibét, ledové víno, slámové víno. Mešní víno víno je něco jako bio.Další z vín je perlivé,šumivé, likérové.
Telecí dušené na hrubozrné hořčici
se špeclemi
Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga
vynikající mušle s čočkou a kořenovou zeleninou
Buchtičky se šodó
Domácí klasika, kterou rádi občas smlsneme. Lze použít i pudinkový krém, my si zkusíme vlastní.
Krémová papriková polévka s kukuřicí
jedna z méně obvyklých polévek, které si prostě zamilujete
Rajčatové rizoto
Rychlá, velmi dobrá večeře, která zahřeje i pohladí
Tagliatelle s lososem a rukolou
Snadná a chutná úprava těstovin s lososem
Domácí paštika
Domácí paštika - drůbeží játra, provensálké koření... s rozpečenou bagetkou a červeným vínem ideální.
Kuřecí plátky s fazolkami a kroketami
Tohle jídlo se u nás drží vždy na naše výročí
Pórková polévka
Pórková polévka je prostě a jednoduše elegantní, jednoduchá, výborná a super rychlá.
Kuřecí kousky smažené v těstíčku
Řízečky z kuřete smažené v těstíčku z vajec, mouky a vína
Kachna na víně
Pečená kachna okořeněná pepřem, tymiánem a hřebíčkem, při pečení podlévaná bílým vínem
Rizoto s liškami a hráškem
Rizoto s liškami a hráškem - lahodné italské rizoto
Filé na víně
Rybí filé zapečené se sýrem podlévané bílým vínem
Vínový kapr v dvojobalu
Kousky kapra povařené v bílém víně a následně usmažené ve vejci a strouhance
Bylinkové rizoto
Bylinkové rizoto - je to super obohacená rýže, může být podávaná i jako příloha. My ji máme moc rádi i samotnou :)
Kuře na citronech s tarhoňou
Kuře na citronech s tarhoňou - pečené kuřátko v lehce netradičním pojetí
Masové kuličky na zelenině s brambory na cibulce a česneku
Masové kuličky na zelenině s brambory na cibulce a česneku - vynikající obídek se spoustou chutí
Vepřové dušené s mrkví
Vepřové dušené s mrkví - trošku jinak, než ve školní jídelně
Pečený králík
Králík na víně - výborné a lehké jídlo i na všední den, jako přílohu zvolte brambory nebo rýži. Jednoduché, rychlé, úspěch zaručen
Špagety s rajčaty a kuřecím masem
Špagety s rajčaty a kuřecím masem - výborný lehký oběd, který zvládnete do dvaceti minut.
Vejce s játry
Vejce s játry - připravíme si chuťovku, do které použijeme kuřecí játra s chřestem
Ananasové zelí
Ananasové zelí - použijte třeba jako přílohu k vepřovému masu
Jarní kuřátko na víně
Jemné maso mladého kuřátka, zvýrazněné silnou šťávou z vína a zeleniny....
Guláš na víně
Nejlepší na guláš je hovězí kližka