Ingredience ocet
Ocet je potravinářská přísada a konzervační činidlo, jehož hlavní složkou je kyselina octová v koncentraci podle druhu octa od asi 4 do 18 % . Ocet se v potravinářství užívá jednak ke konzervaci zeleniny, jednak jako okyselující součást pokrmů.
Kulajda
ta naše
Treska s glazovanou cibulí
ryba na našem stole nechybí
Domácí rybí salát
Ihned k jídlu
Smažené vepřové krokety
se zelným salátkem
Podmáslanka s houbami
podle naší babičky
Pivní chléb
Dobrý chléb nemusí být jen ten s kváskem zadělávaný..
Ukrajinský boršč
jeden z mnoha receptů na boršč
Cuketové lívanečky s kuřecím masem v pikantní omáčce
sezóna cuket je v plném proudu
Lilek načerno
maso máme rádi ale nemusí být každý den
Křehké jablečné řezy
řezy nebo koláč
Sladko-kyselé fazolky s krkovičkou
Z čerstvých fazolek se dají taky uvařit dobrá jídla
Černý dort bez vajec
dort - zákusek
Směs luštěnin s uzenou krkovicí
Menu GOLD Hrstka - směs luštěnin
Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Kachna s červeným zelím
Vepřové maso dvou druhů se zelím a bramborovým knedlíkem
Česká klasika - knedlo - vepřo - zelo.
Bramborové knedlíky se škvarkama
Bramborové knedlíky se škvarkama a se zelím
Boršč
Pravá ukrajinská a vynikající polévka plná chuti
Luxusní cuketová hořčice
1 hořčice, dvě varianty
Jednoduchý domácí chléb
Jednoduchý chléb bez nástrah a potřeb domácího kvásku. Variabilní a chuťově skvělý. A to nejlepší? Přesně víte, co obsahuje.
Čočkový salát s pomelem a kešu oříšky
Když zbyde čočka z oběda, nevyhazujte ji, ale zkuste se nechat inspirovat tímhle receptem ;)
Fazolové lusky na kyselo
Fazolové lusky na kyselo - ve smetanové omáčce se sázeným vejcem neboli volským okem
Valašská kyselice
Valašská kyselice - legendární krajová specialita
Rybí polévka bez jiker
Polévka z drobných ryb, zahuštěná jíškou, podávaná s osmaženými rohlíky
Kapr na modro
Vařený kapr se zeleninou, chutný s bramborovým salátem