Ingredience červené víno
Víno je alkoholický nápoj vznikající kvašením moštu z plodů vinné révy. Členění vína podle barvy je základní a jsou to barvy : bílá , růžová , červená.
Vína dle obsahu cukru : suché: nejvýše 4 g zbytkového cukru / litr ,polosuché: 4,1–12 g zbytkového cukru / litr ,polosladké: 12,1–45 g zbytkového cukru / litr , sladké: minimální obsah 45 g zbytkového cukru / litr.
Třídy vína : stolní , zemské , jakostní, s přívlastkem - pozdní sběr ,výběr z hroznů,výběr z bobulí, výběr z cibét, ledové víno, slámové víno. Mešní víno víno je něco jako bio.Další z vín je perlivé,šumivé, likérové.
Francouzská klasika z hovězího masa
trochu delší vaření nás odmění výbornou chutí
Bramborové placky s husím masem
k huse nemusí být vždy knedlík
Císařský trhanec se švestkami na víně
sladké pokušení
Kuře s omáčkou arrabbiata
vůně Itálie
Cikánské vepřové s arabskou rýží
pikantní úprava vepřového masa
Treska s glazovanou cibulí
ryba na našem stole nechybí
Vepřové závitky na víně
vepřové chutná na víně skvěle
BOEUF BOURGUIGNON - Hovězi maso po burgundsku
Maličko složitější, ale výsledek je vynikající
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
s játrovou nádivkou
Shepard pie
aneb pastýřský koláč s mletým masem, zeleninou a bramborovou kaší
Tournedo rossini
trochu dražší záležitost, nicméně chuťově naprosto dokonalá
Pravé italské Ossobuco
Italský pokrm, v překladu
Kančí guláš s karlovarským knedlíkem
Guláš z kančí plece
Pikantní kančí plátky s brusinkami, bramborové pusinky
Místo kančího masa lze použít i srnčí nebo dančí.
Opilé hovězí na zelenině s rýží
Opilé hovězí na zelenině s rýží - zeleninu můžeme nechat , nebo propasírovat
Vepřová panenka s vinnou redukcí a pečenou zeleninou
Medailonky z vepřové panenky se skvěle snoubí s červeným vínem. Pečená zelenina jako příloha je delikátní a zdravá zároveň.
Krůtí játra s bramborou kaší
Játra tam měkká, že Vám bude stačit polévková lžíce
Hovězí líčka s bruselskou kapustičkou
Další z variant tohoto v současnosti stále populárnějšího jídla
Květákové placičky
Pečené placičky z květáku, s bramborem, cibulkou na víně sypané čedarem
Kuře na domácím kysaném červeném zelí
Doma to prostě milujeme :)
Rajčatový guláš
Tak trochu jiný, než známe ten klasický
Hovězí pečeně na červeném víně
Hovězí pečeně na červeném víně - výborná varianta omáčky z vína a zeleniny
Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami
Upéct si doma vyhlášenou hospodskou delikatesu není žádný problém. Bylinkové brambory ji ozváštní, stejně jako víno v marinádě.
Hovězí maso ve vlastní šťávě
Hovězí maso dlouho tažené na červeném víně