Peťula
Vařím podle receptů, které jsou v naší rodině už po několik generací. Baví mě skoro všechny způsoby přípravy jídel, ale na náročnější postupy většinou nemám moc času. Snažím se vařit zdravé pokrmy, takové, co by chutnaly i dětem, a tak moje jídla nebývají moc kořeněná. Protože jsem zaměstnaná a na víkendy máme většinou bohatý program (jiný než stát doma u kamen), vybírám si recepty, které nejsou příliš komplikované na postup, zkrátka takové běžné, normální vaření… a při výjimečných příležitostech i nějakou tu specialitku. Doufám, že vás moje recepty osloví a dobře si na nich pochutnáte. Těším se na vaše komentáře, budu ráda za jakoukoliv odezvu ;)
Hodnost kuchaře
Expert
(141105 / 200600)
Statistiky
Napsaných receptů :
141
Oblíbené recepty:
1
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Sekaná
Sekaná z mletého vepřového masa
Karbanátky
Smažené řízky z mletého vepřového masa
Rizoto z mletého masa
Rizoto z mletého masa, rýže a zeleniny připravené tak, že jsme všechny ingredience dusili v hrnci dohromady.
Dušená játra
Vepřová játra nakrájená na kousky, dušená na cibulce v zahuštěné omáčce
Smažená vepřová játra
Vepřová játra jako minutka, osmažená na tuku podávaná s bramborami nebo hranolky
Kuřecí kousky smažené v těstíčku
Řízečky z kuřete smažené v těstíčku z vajec, mouky a vína
Kuře po baskicku
Kuře dušené na rajčatech a paprice, okořeněné tymiánem a česnekem
Kuře na paprice
Kuře se smetanovou omáčkou ochucené mletou paprikou
Kuře na divoko
Kuřecí maso pečené s kořenovou zeleninou, kořením a červeným vínem
Vepřová roláda
Roláda z libového masa plněná masitou nádivkou z vepřového bůčku
Kuřecí roláda
Kuřecí roláda inspirovaná receptem na nadívaného bažanta
Kachna na víně
Pečená kachna okořeněná pepřem, tymiánem a hřebíčkem, při pečení podlévaná bílým vínem
Králík s francouzskou omáčkou
Králík pečený s kořením podávaný s omáčkou, jejímiž hlavními přísadami jsou žloutky, česnek a citronová šťáva
Pikantní pečený králík
Králík pečený se slaninou, zeleninou a kořením
Rybí polévka bez jiker
Polévka z drobných ryb, zahuštěná jíškou, podávaná s osmaženými rohlíky
Kapr na modro
Vařený kapr se zeleninou, chutný s bramborovým salátem
Filé na víně
Rybí filé zapečené se sýrem podlévané bílým vínem
Špagety s tuňákem
Špagety s omáčkou z rajčatového protlaku a tuňáka
Nepravé mušle
Vláčná směs z opečeného rybího masa podávaná ve skořápkách z mušlí
Vínový kapr v dvojobalu
Kousky kapra povařené v bílém víně a následně usmažené ve vejci a strouhance
Čokoládové muffiny
Křehké kakaové muffiny s kousky čokolády, oříšků a ovoce
Kuře na zelí
Velmi jednoduchá a chutná úprava kuřete pečeného na kysaném zelí a podávaného s houskovým knedlíkem
Žloutkové řezy
Sváteční řezy z oříškového těsta se žloutkovým krémem a sněhovou pokrývkou